Foto: Sandsjön

Stipendium

Sävsjöpojkarna delar varje år ut ett stipendium.

21/1 1985 delades Sävsjöpojkarnas första stipendium till en duktig ungdomsledare i lokal förening ut. Mottagare blev Stig-Arne Nilsson, kårchef UV-scouterna inom Sävsjö alliansförsamling.

Årets stipendium
Till mottagare av Sävsjöpojkarnas stipendium ”till en ungdomsledare i en lokal förening” hade styrelsen utsett Kent Söderström, ungdomsledare i HA74. Göran Svensson och Johnny Thorstensson överlämnade diplom, 5 000 kronor och blommor till Kent, som tackade och berättade kort om sitt arbete som ungdomsledare i HA74.

2017
Till mottagare av Sävsjöpojkarnas stipendium ”till en ungdomsledare i en lokal förening” hade styrelsen utsett Anna Ohlsson, Sävsjö BC. Göran Svensson och Johnny Thorstensson överlämnade diplom, 5 000 kronor och blommor till Anna, som tackade och sa att hon var både stolt och hedrad över att få stipendiet.

Anna berättade lite om Sävsjö BC och sin egen karriär som spelare, hon nådde elitklassen, och om sitt engagemang som ledare sedan 10- talet år för klubbens ungdomar. ”Badminton är ingen stor sport i TV och andra media och Sävsjö BC har fått kännas vid en minskning av antalet aktiva spelare, men vi kämpar på”, sa Anna Ohlsson i sitt tacktal och lovade att stipendiet var en sporre för att jobba vidare som ledare.

2016
Till mottagare av Sävsjöpojkarnas stipendium till ”en ungdomsledare i en lokal förening” hade styrelsen utsett Joakim Bjerhag, Sävsjö IBK. Göran Svensson och Johnny Thorstensson överlämnade diplom, 5 000 kronor och blommor till Joakim, som tackade och tyckte att utmärkelsen ”är hedersam”. Joakim berättade att hans idrottande började med fotboll och ishockey när han var sex år. Han provade många olika idrotter och innebandy kom han i kontakt med som 12-åring. När han kom till pappa Göran och sa att han ville satsa på innebandy kom svaret snabbt: ”Det är väl ingen idrott!”. Joakim spelade både ishockey och fotboll på a-lagsnivå innan innebandyn tog över. I Sävsjö IBK var han som spelare med på en resa från Div V till Div I. Parallellt med eget spel har Joakim varit ledare, en uppgift som han brinner för. ”Jag har föreningslivet i blodet”, sa Joakim Bjerhag i sitt tacktal.

2015
Till mottagare av föreningens stipendium till en ungdomsledare i någon lokal förening för 2015 hade styrelsen utsett Tomas Hultqvist, Sävsjö. Då Tomas inte hade möjlighet att delta i årsmötet delades stipendiet i form av 5 000 kronor och diplom ut tidigare i veckan på Sävsjö SkytteCenter. Där har sedan några månader Sävsjö Klätterklubb sin nybyggda klätterlokal. Det var för sina insatser som ledare sedan klättersporten kom till Sävsjö och Mejeriet 2003 och för sina insatser när den nya klätteranläggningen byggdes för att klättringen i Sävsjö skulle nå nya höjder som Tomas fick stipendiet. Han satsade cirka 450 ideella arbetstimmar på att få den nya klätteranläggningen på plats.

2014
Till mottagare av föreningens ungdomsledarstipendium för 2013 har styrelsen utsett Johan Hermansson. Han får diplom, blommor och 5 000 kronor. Johan är ledare inom IFK Sävsjös alpina sektion. Johan tackade för stipendiet och berättade kort om sina år som ledare, samtidigt som han var noga med att påpeka att han ingår i en grupp med många duktiga ledare.

2013
Till mottagare av föreningens ungdomsledarstipendium för 2012 har styrelsen utsett Hans Vernersson. Han får diplom, blommor och 5 000 kronor. Hans är ledare i Sävsjö FF. Hans uttrycker sin tacksamhet över att ha fått stipendiet och tycker att fler borde ställa upp som ledare för ungdomar.

2012
Till mottagare av föreningens ungdomsledarstipendium för 2011 har styrelsen utsett Kristin Wallersjö Lundqvist. Hon får diplom, blommor och 5 000 kronor. Kristin tackar och berättar att hon i det närmaste föddes in i IFK Sävsjö, var aktiv där inom längdåkningen, har varit tränare och ledare i flera olika grenar och är nu ledamot i huvudstyrelsen och leder gubbgympa. Inom Sävsjö IBK var Kristin med och startade föreningens ungdomssektion där hon fortfarande är med. Hon har dessutom följt flickor födda 1994 och 1995 från början fram till i dag. Kristin påpekade hur roligt det är att vara ledare i en förening.

2011
Till mottagare av föreningens ungdomsledarstipendium för 2010 har styrelsen utsett Göran Svensson, IFK Sävsjö. Göran har lagt ner mycket arbete med ungdomarna i Högagärdebacken.

Göran fick ta emot priset på 5 000 kronor, diplom
och blommor av föreningen.

2010
Till mottagare av föreningens ungdomsledarstipendium har styrelsen utsett Leif Holmgren, Sävsjö Ridklubb. Leif är något av allt-i-allo i ridklubben och ansvarig för bland annat ridning för handikappade.

Leif fick ta emot 5 000 kronor, diplom och blommor utdelat av Göran Svensson, Anders Reneby och Johnny Thorstensson.

2009
Till mottagare av föreningens ungdomsledarstipendium har styrelsen utsett Linus Nilsson. Han har i många år varit en av Sävsjö BTK:s bästa spelare och vid sidan om sitt eget spel också hunnit med att vara ledare och tränare för klubbens ungdomar.

2008
Föreningens ungdomsledarstipendium har av styrelsen tilldelats Thomas Svensson för hans insatser som ledare i HA 74. Thomas började som spelare i det yngsta ungdomslaget och avancerade så småningom till a-laget. När han slutade att spela blev han ledare i klubben, bland annat juniorlaget, och även engagerad inom Smålands Ishockeyförbund, där han för närvarande utbildningsansvarig. I HA 74 är Thomas nu engagerad ledare för Hockeyskolan och för klubbens U 10-lag.

2007
Till mottagare av föreningens ungdomsledarstipendium har styrelsen utsett Janne Denke, ledare i Sävsjö ungdomsskytteförening. Janne får av ordföranden diplom, blommor och 2000 kronor. Janne tackar för äran att få bli utsedd till stipendiat och lovar att han kommer att jobba hårt för Sävsjös ungdomar även i framtiden.

© Sävsjöpojkarna, 2019  ·  info@savsjopojkarna.se